section-df0fea8

830 de noi mijloace de transport

section-6a04b3b

Cine ar refuza un transport în comun modern și eficient? Să scapi de stat în trafic, să privești liniștit pe geam sau să te gândești pur și simplu la ale tale, în timp ce ajungi la destinație rapid și în siguranță? Ei bine, nu cred că a zis cineva NU la așa o propunere. Așa că, în 2016, am decretat transportul în comun o prioritate a primului meu mandat, fiind conștientă că este și rezolvarea a două probleme majore ale Bucureștiului: traficul și poluarea, și m-am pus pe treabă! Am găsit un parc auto insuficient, învechit, pus pe butuci, cum se spune. În ciuda obstacolelor ridicate de o legislație greoaie, precum și de interesele economice deloc de neglijat, am reușit să înnoim flota STB cu 830 de vehicule.

  • 130 de autobuze hibrid 22 sunt deja livrate și încă 30 până la sfârșitul acestei luni; restul urmează să fie predate până la finalul anului

  • sunt deja 57 de autobuze hibrid in trafic

  • 400 de autobuze noi Euro 6 sunt deja în circulaţie

  • 100 de noi troleibuze Contract semnat, livrarea se va face începând cu luna noiembrie 2020

  • 100 de tramvaie noi și 100 de autobuze electrice aflate în procedură de achiziție.

Pentru mai multă fluență în trafic, am realizat unele culoare unice, prin separarea căii de rulare pentru 5 dintre liniile de tramvai cu utilizare intensă: 1, 10, 21, 41 şi 32.

De asemenea, în urma insistențelor mele, a fost modificată legislaţia astfel încât autobuzele să poată circula pe linia de tramvai. 

Am continuat și extinderea proiectului privind semaforizarea inteligentă. Avem 236 de intersecții introduse în sistemul inteligent de management al traficului. 

//gabrielafirea.eu/upload/2020/09/DSC_1967-e1599077294368.jpg
Divider
section-f140ab4

Lărgire Șoseaua Fabrica de Glucoză

section-546d38b

Am modernizat una dintre cele mai importante străzi din Nordul Capitalei. Șoferii care au trecut măcar o dată prin zonă știu cât de mult timp pierdeau în trafic. La fel și zecile de mii de bucureșteni care lucrează în clădirile de birouri de aici. 

Am găsit un proiect inițiat acum 10 ani, blocat și cu niște costuri uriașe. Am schimbat strategia și am făcut economii importante la buget

Acum avem o legătură modernă cu Autostrada A3, cu acces facil într-o zonă în plină dezvoltare. În plus: a fost modernizată porțiunea aferentă din magistrala care alimentează cu apă caldă și căldură întreg cartierul Aviației (500 de metri).

Am investit peste 27 de milioane de euro, sumă care include și exproprierile.

Divider
section-0640cb1

Pasaj Doamna Ghica

section-2cd36de

Intersecția străzii Doamna Ghica cu Șoseaua Colentina este una dintre cele mai aglomerate din Capitală. O cunosc toți șoferii bucureșteni, dar și cei care intră în București dinspre Moldova.

Pentru a scăpa de cozile infernale din trafic, am început lucrările la Pasajul Doamna Ghica

Acum patru ani, am găsit acest proiect uitat într-un sertar. Cu specialiștii din echipa mea, am reușit să-l pun în practică. În toamna acestui an, ne pregătim să finalizăm acest proiect abandonat timp de 14 ani.

Toată investiția se ridică la aproape 27 de milioane de euro. 

Divider
section-a7199ff

Supralărgire Bulevardul Ghencea

section-ebafcd8

Un proiect așteptat de peste 20 de ani, devine o realitate. Acest proiect a început, efectiv, în timpul mandatului meu: șantierul a început în septembrie 2019 și trebuie să fie gata anul viitor. 

Am găsit în Primărie promisiuni și vorbe, în loc de fapte: în urmă cu 4 ani, aici exista un proiect mai mult la stadiul de intenție, greșit, subdimensionat și care nu corespundea realităților din zonă, aflată în plină dezvoltare. În tot acest timp, zona s-a aglomerat și mai mult.

Specialiștii din echipa mea au schimbat proiectul și, iată, îl pun în practică. Avem aproape un an de zile de când lucrăm

Facem o arteră modernă, cu linie dublă de tramvai, piste pentru bicicliști, trotuare și spații verzi. Lângă Șoseaua de Centură, construim o parcare cu 300 de locuri și stație pentru tramvai. 

Tot proiectul costă 122 de milioane de euro. 

Divider
section-32fc02d

Park&Ride Cora Pantelimon

section-b658e34

În 2016, la intersecția Șoselei Pantelimon cu Șoseaua Vergului am găsit o groapă. Nu era începută nici o lucrare, iar planurile existente nu prea se puteau pune în practică. 

Am reanalizat proiectul și construim parcare cu jumătate din costurile inițiale. Iată că în această toamnă șoferii vor putea parca în noua construcție supraterană. De acolo își pot continua drumul în oraș cu transportul în comun. 

Prin acest obiectiv de investiții se reconfigurează, practic, toată zona: noua soluție tehnică presupune o parcare supraterană cu 500 de locuri și construcția unui terminal pentru tramvai, autobuz, microbuze private. 

De asemenea, este pregătit terenul și pentru viitoarea stație de metrou din zonă.

Structura propriu-zisă a parcării este într-un stadiu avansat. S-a turnat betonul pentru fundația drumului înspre Pantelimon și a fost așternut stratul de asfalt.

Se lucrează și la calea de rulare a tramvaiului

Totul costă aproape 21 de milioane de euro

Divider
section-832b6c1

Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu

section-7bf32a4

În 2016, am găsit un șantier care stătea pe loc de aproape 6 ani. Proiectul inițial era greșit și nu conținea detalii importante. Lucrările s-au deblocat cu efortul colegilor mei

Am reușit să finalizăm prima etapă. Avem acum un bulevard mult mai larg, iar din această vară se va circula pentru prima dată pe podul peste Dâmbovița. 

Avem planurile gata și pentru etapa a doua, până la Șoseaua Vitan-Bârzești. Au fost aprobate toate documentele și urmează să înceapă lucrările. 

Artera de 1,3 kilometri, cu 6 benzi și 3 stații de autobuz va costa aproape 13 milioane de euro

Divider
section-30d3dc8

Reabilitare Podul Grant

section-c8e08ce

În ultimii 20 ani, nici o administrație a Capitalei nu a dat atenție acestui pod. Era un pericol pentru șoferi, dar și pentru linia de cale ferată care face legătura cu Gara de Nord

Încă din 2016, am cerut expertizarea tuturor podurilor și pasajelor din Capitală. Podul Grant a ieșit prost. Am hotărât că trebuie consolidat și linia tramvaiului 41 schimbată.  

În doar nouă luni, am finalizat lucrările la prima etapă, între Turda și Crângași

În curând, ne apucăm de celălalt sens de circulație, însă lucrările complicate au fost deja realizate. 

Investim în total aproape 10 milioane de euro

Divider
section-96b080f

Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuţii

section-b5b88a1

Podul Ciurel este una dintre cele mai complexe lucrări realizate vreodată în Capitală, dar și printre cele mai costisitoare.

Începută în urmă cu aproape 12 ani, construcția era blocată în 2016. Am găsit un proiect realizat doar 10% și cu multe probleme. 

Am reușit să finalizăm prima etapă, iar din această toamnă șoferii vor putea circula pe pod. 

Ne-am gândit și la etapa a doua, până la Bulevardul Uverturii. Lucrăm deja la proiectul tehnic. În paralel, am decis să regândim coridorul de expropriere care afecta inițial sute de clădiri.

Divider
section-566448c

Piste pentru bicicliști

section-005802c

Bucureștiul vrea și poate să devină un oraș care să ofere aceleași condiții ca și marile capitale europene. La venirea la Primărie, am găsit mulți bucureșteni dornici să meargă cu bicicleta, însă puține trasee speciale. În acel moment erau puțin peste 10 km de piste

OBIECTIVUL meu a fost clar: să unim centrul Capitalei cu periferia! 

Acum, Bucureștiul are în jur de 23 de kilometri de trasee pentru bicicliști. Fiecare stradă modernizată a fost gândită de la început să fie prietenoasă și cu bicicliștii. 

Lucrăm în continuare la patru trasee de peste 48 de kilometri, în zonele cele mai aglomerate. Pentru aceste piste, am reușit să obținem 10 milioane de euro fonduri nerambursabile.

Divider
section-b1aac15

Pasaj Piața Sudului

section-25ef94f

În 2016, acest proiect nu era ajuns nici măcar la jumătate. Am găsit lipsuri din proiect, conflicte între toate părțile implicate, dar și cerințe financiare nejustificate.

Echipa mea a reușit deblocarea lucrărilor, iar unii dintre colegi aproape că s-au mutat în șantier pentru a grăbi ritmul. 

În mai puțin de un an de la preluarea mandatului, am reușit să deschidem circulației acest pasaj rutier subteran, extrem de important pentru locuitorii din Sudul Capitalei.  

O dată cu realizarea lucrărilor la pasaj, a fost modernizată și infrastructura pentru tramvai și troleibuz din zonă. 

Costurile s-au ridicat la aproape 20 de milioane de euro

Divider
section-df6f01e

Reabilitare Bd. Liviu Rebreanu

section-52c42f7

Modernizarea Bulevardului Liviu Rebreanu bătea pasul pe loc în urmă cu patru ani. Dacă până la intersecția cu Bulevardul Nicolae Grigorescu lucrările erau avansate, mai departe nici nu începuseră. 

Proiectul nu putea continua pentru că nu erau făcute exproprierile necesare și pentru că în zonă se intersectau două proiecte diferite.

Am rezolvat toate aceste probleme și în doar câteva luni am finalizat lucrările până la Bulevardul 1 Decembrie 1918. Circulația tramvaielor 19 și 23 a fost reluată după șapte ani de pauză. 

Modernizarea bulevardului cu prima linie verde de tramvai a costat peste 16 milioane de euro

Divider
section-f2f7ee2

Modernizare Iancului-Pantelimon

section-50c1622

În 2016, doar lucrările de modernizare pe Șoseaua Iancului erau finalizate. Pe Șoseaua Pantelimon, șantierul era blocat din cauza falimentului firmei constructoare. 

Am preluat lucrările și împreună cu echipa am reușit să finalizăm linia de tramvai între strada Morarilor și capătul Șoselei Pantelimon, iluminatul public, semaforizarea, marcajele, parcările și arterele colectoare.

Acum se circulă în condiții moderne pe ambele artere. 

Divider
section-2b214e9

Reabilitare Pod Străulești

section-079a563

La preluarea mandatului, am decis expertizarea a 22 dintre cele 24 de poduri existente în Capitală. 

Rezultatele ne-au arătat că șase poduri au o stare tehnică nesatisfăcătoare și necesită intervenție, fiind construcții ce nu au fost niciodată consolidate. 

Podul Străulești, principala ieșire din Capitală spre Târgoviște, a fost reabilitat în doar un an

Au fost realizate lucrări la infrastructură și suprastructură, inclusiv pentru ridicarea tablierului, de relocare a conductei de gaz și a fost așternut un nou strat de asfalt.