section-f140ab4

Spitalul Clinic de Copii
„Dr. Victor Gomoiu”

section-546d38b

Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, singurul spital de copii, construit în Capitală, în ultimii 30 de ani, o investiţie de aproape 50 de milioane de euro

Când am preluat mandatul, în iulie 2016, am găsit un șantier complet blocat, deși lucrările fuseseră începute în 2012. Un an întreg s-a pierdut din cauză că primarii interimari nu au mişcat un deget pentru a debloca neînțelegerile dintre constructor și consultant.

Într-o singură lună am identificat problemele, iar lucrările au fost reluate. 

Spitalul Clinic de Copii "Doctor Victor Gomoiu" este primul spital de pediatrie, construit şi dotat de Primăria Capitalei.

Spitalul Gomoiu are şase etaje, fiind proiectat şi realizat respectând toate standardele UE. Este dotat cu aparatură şi echipamente medicale de ultimă generație

Vechea clădire va fi transformată într-un centru de excelenţă în oncologie. 

Odată cu extinderea spitalului s-a mărit numărul specializărilor. S-au angajat aproape 200 de medici, asistenţi medicali şi personal medical auxiliar. A crescut numărul paturilor și numărul sălilor de operaţie.

În mandatul meu, investițiile în aparatură pentru Spitalul „Dr. Victor Gomoiu” se ridică la peste 6 milioane de euro. 

În plus, anul acesta am făcut eforturi considerabile şi am achiziționat un computer tomograf  în valoare de aproape 1,1 milioane de euro, care este funcţional în acest moment, precum şi un aparat RMN, în valoare de aproape 1 milion de euro. 

Divider
section-df0fea8

Spitalul Clinic "Foișor"

section-6a04b3b

Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular "Foișor"- un spital de nivel european

Din decembrie 2017, Bucureştiul are unul dintre cele mai moderne spitale de ortopedie din Europa, şi nu o spun eu, ci pacienţii care s-au tratat aici.

Am investit aproape 50 de milioane de euro în construirea şi dotarea Spitalului Foişor, de fapt, în sănătatea tuturor românilor, pentru că aici sunt trataţi atât pacienţi din Capitală, cât şi din ţară.

La începutul mandatului meu, acest proiect era blocat. Într-un an şi jumătate de la preluarea mandatului de Primar General, am reuşit să finalizez acest obiectiv atât de important.

Noul spital Foişor are o suprafaţă de 9.000 de mp, 6 etaje, 8 săli de operaţie, 119 paturi şi dotări de ultimă generaţie. Normele de securitate şi confort sunt respectate în totalitate: un salon are maximum patru paturi, iar la parterul spitalului a fost amenajată o sală de kinetoterapie, unde pacienții fac recuperarea medicală, precum şi o secţie de imagistică ultramodernă cu tomografie computerizată și radiologie. Totul pentru ca bolnavul să nu mai trebuiască să se deplaseze în alte unităţi medicale pentru investigaţii sau recuperare post operatorie. 

Dar cu ce se deosebeşte spitalul Foişor de alte spitale, la capitolul ,,curăţenie,,? Ei bine, unitatea medicală este dotată cu o instalaţie de spălat paturi, unică în ţară. Cum funcţionează? Dupa utilizare, paturile sunt coborâte cu un lift la subsol, intră în camera de spălare cu apa la 180 de grade, apoi sunt dezinfectate  cu soluţii speciale. Readucerea paturilor în saloane se face prin circuite separate.

Ştim cu toţii cât de mult se vorbeşte despre infecţiile nosocomiale din spitale şi cum se spune că ,,m-am internat cu o boală şi am plecat cu alta,,. Nu poate fi vorba de aşa ceva la Spitalul Foişor pentru că aici prevenţia infecțiilor nosocomiale este prioritară. Are o linie de sterilizare modernă, computerizată , unde instrumentarul chirurgical parcurge un circuit complet, pe trei sectoare distincte până la sterilizarea finală.

Divider
section-a7199ff

SPITALUL DE REUMATOLOGIE
"DR. ION STOIA"

section-ebafcd8

Vorbele noastre devin fapte!

În mai puţin de doi ani şi cu o investiţie de 1,5 milioane de euro, am extins Centrul Clinic de Boli Reumatismale  'Dr. Ion Stoia' cu un corp nou de clădire, consolidat, modernizat, supraetajat şi dotat de Primăria Capitalei, prin ASSMB. 

Spitalul Clinic de Boli Reumatismale 'Dr Ion Stoia' este unicul spital din ţară care se ocupă exclusiv de boli reumatice. Aici se fac 10.000 de internări pe an, 4.000 de internări în regim de spitalizare continuă, 6.000 de internări în regim de spitalizare de zi, 6.000 de consultaţii în fiecare an şi aproximativ 100.000 de analize de laborator.

Am investit în lucrări de modernizare, reamenajare în întregime, precum şi supraetajare. Au fost refăcute toate instalațiile, atât interioare, cât și exterioare, instalațiile sanitare, termice, electrice, au fost amenajate spații noi pentru saloane, o sală de curs pentru studenți, cu 75 de locuri, precum și spații administrative.

Spitalul a fost dotat cu un aparat de neurostimulare, de înaltă performanţă, unic în spitalele publice din România și  extrem de util pentru tratamentul durerilor cronice de spate. 

Peste 500 de pacienți cu dureri lombare şi hernii de disc, aflate în stadiu non chirurgical, au beneficiat deja de tratament specific cu acest aparat care a costat 180.000 euro.

De asemenea, am achiziționat și alte echipamente moderne, inclusiv o ambulanță, valoarea totală a investiției în aparatură fiind de 400.000 euro. Și la celălalt corp de clădire am făcut reparații în valoare de peste 120.000 euro care au constat în lucrări exterioare (tencuieli și vopsitorie fațadă) și lucrări interioare (reparații curente, instalație sanitară la subsol, igienizare și înlocuire covor pvc). 

Divider
section-32fc02d

STIMULENTE PENTRU SĂNĂTATE

section-b658e34

Câți dintre dumneavoastră cunoașteți cupluri care se străduiesc de ani de zile să devină părinți? Din păcate, aceasta a devenit una din problemele zilelor noastre. Chiar Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că un cuplu din şase este afectat de probleme de fertilitate. Am decis în primăvara lui 2018, să inițiez două proiecte: ”O șansă pentru cuplurile infertile - FIV1” şi Proiect FIV2", singurele programe de acest fel din țară finanțate integral de municipalitate. 

Concret, sprijinul financiar pe care l-am acordat viitorilor părinţi a fost de până la aproximativ 3.000 euro /cuplu infertil din București. Vă mărturisesc că acest proiect este unul de suflet, pentru că și eu am trecut prin experiența unei inseminări. Știu tot ce simte o mamă care visează să își strângă în brațe copilașul mult dorit.

Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile” - FIV1 - început în iunie 2018, s-a încheiat la finalul anului, pentru că în doar șase luni, s-au completat cele 1.000 de locuri disponibile.

Datorită interesului crescut pentru acest proiect, am ţinut cont de dorinţele tinerilor de a deveni părinţi şi în iunie anul trecut am propus continuarea proiectului. Astfel, a fost aprobat FIV2, prevăzut a fi derulat în perioada 2019-2020 (cu câte 1.000 de locuri pe an). Locurile alocate exercițiului financiar 2019 au fost ocupate în mai puțin de 5 luni, iar pe 15 august s-a lansat înscrierea în program, pentru cele 1.000 de locuri disponibile pentru anul în curs.

Şi rezultatele nu s-au lăsat aşteptate, astfel că statistica FIV arată aşa:

* 398 de nașteri

* 458 de copii născuți, dintre care 11 perechi de gemeni

* 142 de sarcini în evoluție

Elevii nu au fost uitați! Am iniţiat trei proiecte prin care se oferă consultaţii stomatologice gratuite, dar şi sprijin financiar pentru aparate ortodontice fixe sau mobile pentru elevii din Bucureşti. Peste 1.100 de elevi au beneficiat, până în prezent, de aceste proiecte. Până în prezent s-au decontat aprox. 220.000 de euro.

Înca din 2017, am reuşit formarea unei rețele de 156 cabinete medicale stomatologice (şcolare, liceale şi universitare), cât şi dotarea acestora cu echipamente stomatologice moderne - unituri dentare, autoclave, echipamente pentru sterilizare, implicit asigurarea de materiale stomatologice pentru realizarea tratamentelor stomatologice gratuite, chiar pe perioada vacanţelor. Şi dau doar un exemplu: din septembrie 2018 până în aprilie 2019, au fost consultați aproximativ 68.000 de copii și au fost tratați 63.000 de copii.

 

Şi Clar-pentru Copii, cel mai nou proiect destinat sănătății copiilor, mai ales într-o perioadă în care o parte dintre părinți pot fi afectați financiar de epidemie, vizează 4.000 de copii, până la 17 ani, care vor beneficia de sprijin financiar din partea Primăriei Capitalei pentru confecționarea unei perechi de ochelari de vedere - rame și lentile. Maximum 500 de lei va primi fiecare beneficiar . Înscrierile online au început în urmă cu o lună şi vor continua până în 2021, bugetul alocat fiind de 2 milioane de lei.

 

//gabrielafirea.eu/upload/2020/09/clar-pt-copii.jpg
Divider
section-160d370

INVESTIŢII ÎN SĂNĂTATE

section-ba23cad

O comunitate care are grijă de copiii şi părinţii săi este o comunitate echilibrată, iar investiţiile substanţiale pe care le-am realizat în maternităţi se dovedesc a fi benefice. În cele 4 maternități ale Primăriei Capitalei, Filantropia, Giuleşti, Cantacuzino şi Malaxa, s-au născut, în ultimii 4 ani, aproximativ 34.000 de copii

În timpul mandatului meu, am investit în aparatură și echipamente medicale aproximativ 6,6 milioane de euro

De asemenea, pentru întreținere și funcționare, modernizări, reabilitări si extinderi, am cheltuit pentru maternități, 7,8 milioane de euro: la Cantacuzino - 3,6 milioane euro, la Malaxa - 2,5 milioane euro, la Giuleşti - 960.000 euro şi la Filantropia - 850.000 euro.

 

În tot acest timp, corpul medical din maternități a contribuit la educaţia viitoarelor mame, printre temele de actualitate abordate fiind naşterea pe cale naturală.

În acest sens, campania ”Școala părinților” se desfășoară anual în toate cele patru maternități ale municipalității și se bucură de un real succes.

 

Investiţiile masive pe care le-am făcut în unităţile medicale administrate de noi îşi dovedesc rezultatele: am reuşit astăzi să avem la Spitalul Dr. Carol Davila  aparatură medicală de ultimă generaţie, în valoare de peste două milioane de euro! Valoarea totală a investiţiilor realizate în acest spital este de 3,1 milioane de euro, însemnând dotări şi reabilitări. Astfel, ne putem mândri că avem în 3 spitale administrate de Primăria Capitalei secţii de urologie moderne: la Burghele, Colentina şi Carol Davila, mai ales că numărul pacienţilor urologici este în continuă creştere.

 

Datorită investiţiilor făcute în acest spital, numărul de pacienți tratați la chirurgie și nefrologie va ajunge la 1.100 pe lună, în condițiile în care în prezent este de 900 pe lună, iar pacienţii cu litiază renală au o şansă de a se vindeca fară intervenţie chirurgicală. De asemenea, printre cele mai importante achiziţii realizate cu fondurile de la Primăria Capitalei, se număra şi un scintigraf în valoare de 270.000 de euro, cel mai modern din Bucureşti! În 6 luni de la darea în folosință au fost investigați 165 de copii, toți trimiși de Spitalul Marie Curie, conform contractului cu această unitate medicală.

 

Am reabilitat şi am dotat  secţiile de gastroenterologie, oncologie, neonatologie, obstetrică-ginecologie, de la  Spitalul Clinic Ion Cantacuzino, cu suma totală de 2,5 milioane euro.

Nu în ultimul rând, am reuşit să modernizăm secţii precum cele de la Spitalul Gorgos - Oncologie, Psihiatrie, cu aproximativ 300.000 de euro; de la Spitalul Theodor Burghele - Medicină Internă, Oncologie, Spitalizare de zi – cu aproape 1,2 milioane de euro; de la Spitalul Sf. Ştefan-Pneumologie-Ftiziologie – cu peste 670.000 de euro

Iar în secţia de Neonatologie de la maternitatea Giuleşti, am investit peste 1,5 milioane euro în incubatoare, ventilatoare performante, monitoare funcţii vitale, aparat mobil de radiologie digital. 

 

Am reuşit și o premieră medicală naţională: La Spitalul Sfânta Maria s-au realizat investiţii importante în secţia de transplant pulmonar, unică în ţară, astfel încât, în premieră, în doar un an, echipa de chirurgi a efectuat, cu succes, 8 operaţii de transplant pulmonar.

 

Facilități pentru personalul medical - Primăria Capitalei a achiziționat 177 de apartamente, locuințe de serviciu, pentru personalul unităților medicale pe care le administrează.

 

106 ambulanțe noi - În acest mandat, Primăria Capitalei a realizat această achiziţie vitală pentru bucureşteni, care poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte: 106 ambulanțe moderne, livrate în aprilie 2019, predate Serviciului de Ambulanță București Ilfov.