Ce vrei să schimb în București?

Împreună putem schimba Bucureștiul în orașul dorit de tine. Spune-mi părerea ta.

238 MIL. EURO PENTRU PROGRAME SOCIALE ÎN PREMIERĂ

Cât de greu poate fi traiul când ești singur, în vârstă, cu bani puțini sau cu probleme grave de sănătate?

Știu, nimeni nu se gândește la asta până când nu are el însuși acest necaz.


În 2016, când am devenit primar general, mi-am propus încă de la începutul mandatului, să fiu alături de toți bucureștenii care trec prin momente dificile.


Astfel, în patru ani, am alocat peste 238 de milioane de euro pentru mai mult de 200.000 de locuitori ai Capitalei, beneficiari ai programelor de protecție socială, derulate în premieră în ultimii 30 de ani la nivelul Municipalității.

Știu că au fost mulți cei care au preferat să ridiculizeze toate aceste proiecte, iar unii dintre ei vor veni acum să vă ceară din nou votul. Poate tot acum vor explica și de ce, în ultimii patru ani, le-a păsat atât de puțin de semenii lor mai puțin norocoși!

În mandatul meu, lună de lună, peste 53.000 de adulți cu dizabilități au primit câte 500 de lei, drept stimulent de integrare socială, pentru a-și acoperi o parte din cheltuielile zilnice. Ne-am gândit atunci, evident, și la părinții care au copii cu dizabilități și la cât de greu le este s-o scoată la capăt. Așa că am acordat câte 1.000 de lei, în fiecare lună, pentru aproape 6.000 de copii care aveau un astfel de diagnostic.

Cred în familie și în valorile ei, așa încât mi-am dorit și îmi doresc să arătăm din nou că Municipalitatea este alături de familiile din București.

Tot în mandatul meu am acordat stimulentul financiar de 1.500 de lei la momentul căsătoriei, pentru tinerele familii, de care s-au bucurat  peste 22.000 familii la început de drum - în total șase milioane și jumătate de lei.

Tot pentru familii, un real sprijin a fost voucherul Materna, în valoare de 2.000 de lei, acordat femeilor însărcinate pentru a acoperi o parte din costul medicamentelor și investigațiilor medicale pe parcursul sarcinii. Aproape 32.000 de viitoare mame din București au primit până acum acest suport financiar.

Tot în mandatul meu am inițiat acordarea unui stimulentul financiar pentru nou-născuți – 2.500 lei – primit de peste 51.000 de bucureșteni și, de asemenea, am acordat în premieră ajutorul social comunitar pentru familia monoparentală.

Am căutat soluții pentru a limita și chiar elimina abandonul școlar. De cele mai multe ori, copiii renunță la școală pentru că părinții nu-și permit să-i susțină financiar. În mandatul meu am găsit resurse să acordăm câte 450 de lei pentru aproape 2.000 de copii, care astfel și-au putut cumpăra cărțile, rechizitele și manualele de care au nevoie la școală.

Ai o întrebare sau sugestie?

Fiecare sugestie va contribui la orașul dorit de tine. 

Voi răspunde la toate întrebările deoarece dialogul este esențial într-un oraș.

Intrebare