section-f140ab4

București trainic

section-546d38b

Bucureștiul trebuie să fie un oraș modern, în ton cu vremurile. Dar nici să-și uite istoria, poveștile din alte timpuri pe care fiecare casă veche din Capitală le adăpostește. Din păcate, în ultimii 28 de ani Bucureştiul a fost uitat. Anii au trecut peste clădiri, culorile și-au pierdut strălucirea, zidurile s-au scorojit și multe au fost puternic afectate. Vă vine să credeți că ÎN ULTIMII 28 DE ANI au fost consolidate doar 20 de imobile? Ce am făcut eu? În doar 2 ani am început efectiv lucrările de consolidare pentru tot atâtea imobile, dintre care 10 au fost deja finalizate, celelalte fiind în stadii avansate ale lucrărilor. 

Peste 220 de clădiri au fost incluse în programul de reducere a riscului seismic și se află în diferite etape preliminare ale procesului, expertizare, proiectare, punere în siguranță, autorizare, iar în această lună am preluat încă 18 pentru a le include în program.

În ultimii trei ani s-au făcut expertize tehnice pentru 1 milion de metri pătrați.

S-au deblocat și lucrări începute în urmă cu aproape 10 ani, abandonate de constructori!

 

Din dorința de a aduce la lumină bijuterii arhitectonice ale Capitalei, pe nedrept lăsate în paragină, am luat măsuri pentru exproprierea a 25 de imobile monument-istoric, concomitent cu lansarea unui ambițios program de refacere a fațadelor clădirilor din centrul Capitalei. În mai puțin de un an, au fost recondiționate 10 imobile, unele dintre ele monument-istoric, iar alte patru vor fi finalizate în acest an.

Continuăm expertizarea și consolidarea clădirilor încadrate în clasa I de risc seismic! Numai pentru anul 2020, au fost alocate 25,5 milioane de euro!

Divider
section-df0fea8

Termoficare

section-6a04b3b

După 25 de ani, au fost modernizați 260 km de conductă și urmează încă 200 km.

 

Sistemul de Termoficare din Bucureşti este o adevărată provocare. Trebuie să o spunem pe șleau: De 25 de ani nu s-a realizat nimic în acest domeniu, când mi-am început mandatul am găsit RADET aproape de implozie.

Din 2016 până în prezent am înlocuit cu bani de la bugetul local 260 km de reţea, dintre care 60 km din reţeaua primară, 200 km din reţeaua secundară.

Reabilităm încă 200 km de conductă: anul acesta am depus aplicația de finanțare europeană prin POIM pentru proiectul de aproximativ 330 de milioane de euro, din care fondurile nerambursabile sunt estimate la 278 de milioane de euro. Proiectul a trecut de etapele de evaluare și se afla în etapa de contractare.

Reţeaua de termoficare din Bucureşti este a doua cea mai extinsă reţea de termoficare urbană din lume, după Moscova, cu peste 950 de kilometri de reţea primară, 2.900 km de reţea secundară şi peste 1.000 de puncte şi module termice. 

Divider
section-a7199ff

Stația de epurare GLINA 2

section-ebafcd8

Cel mai mare proiect de mediu din ţară

Vi se pare ciudat că vorbim în 2020 despre o stație de epurare pentru București? Iată de ce o facem:

În 1989, construcţiile la staţia pentru apele uzate de la Glina au fost sistate. În 2002, reprezentanţii Comisiei Europene şi cei ai Ministerului Mediului au decis ca prioritatea numărul 1 pentru Bucureşti să fie construirea unei staţii de epurare.

8 ani mai târziu, în 2010, cele mai vândute titluri ale ştirilor sunau cam aşa: „Staţia de epurare de la Glina va fi gata până la sfârşitul anului”. Da, se vorbea despre prima etapă a proiectului, etapă ce a fost finalizată un an mai târziu. 

Până în 2016, nimeni nu a mai vorbit despre stația de epurare.

Glina 2 este așadar un proiect pe care l-am găsit blocat acum 4 ani, când am devenit primar general. În septembrie 2017 am semnat ordinul de începere a celui mai mare proiect de mediu din România, cu o valoare de aproximativ 390 de milioane de euro, finanţat prin POIM 2014 – 2020. Stația de epurare se va extinde și vor fi reabilitate principalele colectoare de ape uzate. Va fi construit și primul incinerator de nămol din țară. Proiectul va ajuta enorm locuitorii, iar Bucureștiul nu va mai fi singura capitală din Europa care nu are o staţie completă de epurare a apelor menajere, pluviale şi industriale.

Divider
section-8628df3

Consolidare sediu PMB

section-0d598f9

La preluarea mandatului, lucrările de consolidare a sediului Primăriei erau departe de finalizare, cu termene mult depașite. Nu existau finisaje, nici măcar mobilier. 

În tot acest timp, Primăria Capitalei își desfășura activitatea într-un sediu închiriat și plătea sume enorme în fiecare lună. 

În decembrie 2016, am luat decizia să relocăm cu forțe proprii tot aparatul de lucru al instituției. 

Ne-am mutat într-un sediu în care încă se mai lucra, dar am făcut o economie de aproape 300.000 de euro, cât era chiria lunară la sediul provizoriu.

Divider
section-9bc7406

Consolidare Arcul de Triumf

section-1fe2232

În 2016, am reușit să readuc parada de Ziua Națională a României pe sub Arcul de Triumf.

Când am preluat mandatul, lucrările erau blocate și mult întârziate.  Chiar se pierduseră sume importante din fondurile europene din cauza lipsei de implicare.

Am pus la masă toate părțile implicate și am reușit să finalizăm la timp acest monument de importanță majoră.

Divider
section-0a7de19

Construire Săli de Sport

section-4b22b84

În anul 2018, am decis construcția a șase săli de sport multifuncționale, moderne, pentru elevii bucureșteni. În timp record, au fost realizate studiile de fezabilitate pentru realizarea sălilor de sport și aprobați indicatorii tehnico-economici. 

Lucrările sunt avansate la Școala 112, Școala 67, Școala Gimnazială Leonardo da Vinci, Școala Alexandru Ioan Cuza, Liceul Benjamin Franklin și la Școala 92. 

Complexurile sportive vor avea terenuri multifuncționale (de tenis, volei, baschet și fotbal), vestiare, grupuri sanitare, dușuri și cabinete medicale. 

Divider
section-2f641a1

FONDURI NERAMBURSABILE

section-ab1b24f

Primăria Capitalei dezvoltă proiecte pe fonduri europene în valoare totală de peste 1 miliard de euro, din care 820 de milioane de euro reprezintă finanțare nerambursabilă

 

1. TRANSPORT PUBLIC MODERN

  • 14 proiecte cu finanțare prin POR și prin Fondul de Mediu, în valoare de 368,6 milioane euro, din care aproximativ 276 de milioane euro reprezintă fonduri nerambursabile

Capitala se înnoiește cu 430 de mijloace de transport public:

- 130 de autobuze hibrid și 100 de troleibuze - sunt în curs de livrare.

- 100 de tramvaie noi, 100 de autobuze electrice noi și stații de încărcare;  modernizare cale dublă linie de tramvai pe Bd. Vasile Milea – se află în procedură de achiziție.

 

2. TERMOFICARE – 278 de milioane de euro, fonduri nerambursabile pentru modernizarea a 200 de km de conductă de transport a energiei termice

Proiectul a fost pregătit și depus spre finanțare în acest mandat, în prezent a trecut de etapele de evaluare.

Finanțarea provine din POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) 2014-2020

 

3. Fonduri europene pentru epurarea apelor uzate și canalizare la standarde europene în Capitală: Proiectul Glina 2, în valoare de 390 de milioane de euro

Am deblocat cel mai mare proiect de mediu din România, în valoare de aproximativ 390 de milioane de euro, finanţat prin POIM 2014-2020. 

Este un proiect amplu, cu mai multe componente: 

  • extinderea staţiei de epurare, cea mai mare din România
  • construcţia unui incinerator de nămol 
  • reabilitarea principalelor colectoare de ape uzate din Bucureşti.

 

4. Cartierele Ghidigeni, Olteniței, Cheile Turzii și Henri Coandă beneficiază de apă potabilă de calitate și de servicii de canalizare, finanțate din fonduri europene

  • Alimentare cu apă: peste 18.000 de persoane vor beneficia, la finalizarea proiectului, de apă de calitate, prin realizarea a 24 de km de rețea
  • Canalizare: are loc extinderea rețelei cu 49,05 km de rețea, se construiesc bazine noi de retenție și stații noi de pompare.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de euro, din care fonduri nerambursabile de aproape 40 de milioane de euro.