Ce vrei să schimb în București?

Împreună putem schimba Bucureștiul în orașul dorit de tine. Spune-mi părerea ta.

Bucureștiul, campion la atragerea de fonduri europene

Lărgire Șoseaua Fabrica de Glucoză

În mandatul meu a fost modernizată una dintre cele mai importante străzi din Nordul Capitalei. Șoferii care au trecut măcar o dată prin zonă știu cât de mult timp pierdeau în trafic. La fel și zecile de mii de bucureșteni care lucrează în clădirile de birouri de aici. Când am venit la Primărie, am găsit un proiect inițiat deja de 10 ani, care era blocat, iar costurile acumulate erau uriașe. Am schimbat strategia și am făcut economii importante la buget. În acest fel, am reușit să avem o legătură modernă cu Autostrada A3, cu acces facil într-o zonă în plină dezvoltare.


În mandatul meu s-au investit peste 27 de milioane de euro, sumă care includea și exproprierile.

Pasaj Doamna Ghica

În 2016, în momentul în care am ajuns la Primăria Capitalei, Pasajul Doamna Ghica era doar un proiect uitat într-un sertar. Cu specialiștii din echipa mea, am reușit să-l pornim. La finalul mandarului, în 2020, era gata în proporție de aproape 80%, după ce 14 ani fusese abandonat.

Intersecția străzii Doamna Ghica cu Șoseaua Colentina era una dintre cele mai aglomerate din Capitală. Asta știu toți șoferii bucureșteni, dar și cei care intră în București dinspre Moldova.

Întreaga investiția s-a ridicat la aproape 27 de milioane de euro.

Supralărgire Bulevardul Ghencea

A fost un proiect așteptat mai bine de 20 de ani, care a început să prindă realmente contur în timpul mandatului meu.

Am găsit în Primărie promisiuni și vorbe, în loc de fapte. În tot acest timp, zona se aglomera an de an. 

Specialiștii din echipa mea au schimbat proiectul și au demarat lucrările pentru o arteră de circulație modernă, cu linie dublă de tramvai, piste pentru bicicliști, trotuare și spații verzi. Lângă Șoseaua de Centură, este proiectată o parcare cu 300 de locuri și stație pentru tramvai.

Tot proiectul este evaluat la 122 de milioane de euro.

Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuţii

Podul Ciurel, una dintre cele mai complexe lucrări realizate vreodată în Capitală, dar și printre cele mai costisitoare, era o investiție blocată în 2016. Am găsit un proiect realizat doar 10% și cu multe probleme.

Am reușit să finalizăm prima etapă, iar șoferii au putut circula pe acel pod.

Aveam proiectată și a doua etapă, până la Bulevardul Uverturii. Iar în paralel, luasem decizia să regândim coridorul de expropriere care afecta inițial sute de clădiri. Proiectul este blocat din 2020.

Park&Ride Cora Pantelimon

În 2016, la intersecția Șoselei Pantelimon cu Șoseaua Vergului am găsit o groapă. Nu era începută nici o lucrare, iar planurile existente nu prea se puteau pune în practică.

Am reanalizat proiectul și am pornit lucrările la parcare, cu jumătate din costurile inițiale. La finalul mandatului meu, parcarea și nodul intermodal, cu stații pentru tramvai, autobuze și microbuze private, era aproape de finalizare.

Totul a costat aproape 21 de milioane de euro.

Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu

În 2016, am găsit un șantier care stătea pe loc de aproape 6 ani. Proiectul inițial era greșit și nu conținea detalii importante. Lucrările s-au deblocat cu efortul colegilor mei. La finalul mandatului, reușisem să încheiem prima etapă și erau gata documentele pentru cea de-a doua etapă, până la Șoseaua Vitan-Bârzești.

Strada Iuliu Hațieganu, o arteră de 1,3 kilometri, cu 6 benzi și 3 stații de autobuz, a fost realizată de Primăria Sectorului 3 și Primăria Sectorului 4, nu de Primăria Capitalei, în mandatul actualului primar general.

Podul Grant

Până în 2016, când am ajuns la Primăria Capitalei, nici o administrație  nu a dat atenție acestui pod. Era un pericol pentru șoferi, dar și pentru linia de cale ferată care făcea legătura cu Gara de Nord.

Chiar de la începutul mandatului am cerut expertizarea tuturor podurilor și pasajelor din Capitală. Podul Grant a ieșit prost, motiv pentru care am hotărât că trebuie consolidat și linia tramvaiului 41 schimbată.

În mai puțin de un an, am finalizat lucrările la prima etapă, între Turda și Crângași, iar la finalul mandatului demarasem deja lucrările la celălalt sens de circulație.

O altă investiție de aproape 10 milioane de euro.

Piste pentru bicicliști

Am plecat la drum, în primul meu mandat, cu convingerea fermă că Bucureștiul vrea și poate să devină un oraș care să ofere aceleași condiții ca și marile capitale europene.

La venirea la Primărie, am găsit mulți bucureșteni dornici să meargă cu bicicleta, însă puține trasee speciale. În acel moment erau puțin peste 10 km de piste. Am mai finalizat aproape încă pe atât și am lăsat în lucru alți peste 24 de kilometri. Un proiect care a fost abandonat complet de actuala administrație!

Pentru aceste piste, am reușit să obținem 10 milioane de euro fonduri nerambursabile, bani care au fost pierduți în actualul mandat.

Pasaj Piața Sudului

În 2016, acest obiectiv nu era ajuns nici măcar la jumătate. Am găsit lipsuri din proiect, conflicte între toate părțile implicate, dar și cerințe financiare nejustificate. Echipa mea a reușit deblocarea lucrărilor, iar unii dintre colegi aproape că s-au mutat în șantier pentru a grăbi ritmul. În mai puțin de un an de la preluarea mandatului, am reușit să deschidem circulației acest pasaj rutier subteran, extrem de important pentru locuitorii din Sudul Capitalei. O dată cu realizarea lucrărilor la pasaj, a fost modernizată și infrastructura pentru tramvai și troleibuz din zonă.

Costurile s-au ridicat la aproape 20 de milioane de euro.

Reabilitare Bd. Liviu Rebreanu

În 2016, modernizarea Bulevardului Liviu Rebreanu bătea pasul pe loc. Dacă până la intersecția cu Bulevardul Nicolae Grigorescu lucrările erau avansate, mai departe nici nu începuseră. Proiectul nu putea continua pentru că nu erau făcute exproprierile necesare și pentru că în zonă se intersectau două proiecte diferite. Am rezolvat toate aceste probleme și în doar câteva luni am finalizat lucrările până la Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Circulația tramvaielor 19 și 23 a fost reluată atunci, după șapte ani de pauză.

Modernizarea bulevardului cu prima linie verde de tramvai a costat peste 16 milioane de euro.

Modernizare Iancului-Pantelimon

În 2016, doar lucrările de modernizare pe Șoseaua Iancului erau finalizate. Pe Șoseaua Pantelimon, șantierul era blocat din cauza falimentului firmei constructoare.

Am preluat lucrările și împreună cu echipa am reușit să finalizăm linia de tramvai între strada Morarilor și capătul Șoselei Pantelimon, iluminatul public, semaforizarea, marcajele, parcările și arterele colectoare. Astfel, după o perioadă lungă de blocaj, am reușit să deschidem circulația pe ambele artere, în condiții moderne.

Pod Străulești

La preluarea mandatului, am decis expertizarea a 22 dintre cele 24 de poduri existente în Capitală.

Rezultatele ne-au arătat atunci că șase poduri aveau o stare tehnică nesatisfăcătoare și necesitau intervenție, fiind construcții ce nu fuseseră niciodată consolidate.

Podul Străulești, principala ieșire din Capitală spre Târgoviște, a fost consolidat în doar un an.

Au fost realizate lucrări la infrastructură și suprastructură, inclusiv pentru ridicarea tablierului, de relocare a conductei de gaz, și a fost așternut un nou strat de asfalt.

Consolidare sediu PMB

La preluarea mandatului, lucrările de consolidare a sediului Primăriei erau departe de finalizare, cu termene mult depășite. Nu existau finisaje, nici măcar mobilier.

În tot acest timp, Primăria Capitalei își desfășura activitatea într-un sediu închiriat și plăteau sume enorme în fiecare lună.

În decembrie 2016, am luat decizia să relocăm cu forțe proprii tot aparatul de lucru al instituției.

Ne-am mutat într-un sediu în care încă se mai lucra, dar am făcut, la acel moment, o economie de aproape 300.000 de euro, cât era chiria lunară la sediul provizoriu.

Consolidare Arcul de Triumf

În 2016, am reușit să readuc parada de Ziua Națională a României pe sub Arcul de Triumf.

Când am preluat mandatul, lucrările la monumentul istoric erau blocate și mult întârziate. Chiar se pierduseră sume importante din fondurile europene din cauza lipsei de implicare.

Am pus la masă toate părțile implicate și am reușit să finalizăm la timp acest monument de importanță majoră.

Construire Săli de Sport

În anul 2018, am decis construcția a șase săli de sport multifuncționale, moderne, pentru elevii bucureșteni. În timp record, au fost realizate studiile de fezabilitate pentru realizarea sălilor de sport și aprobați indicatorii tehnico-economici.

La finalul mandatului meu, lucrările erau într-un stadiu foarte avansat la Școala 112, Școala 67, Școala Gimnazială Leonardo da Vinci, Școala Alexandru Ioan Cuza, Liceul Benjamin Franklin și la Școala 92. Proiectele pentru complexurile sportive cuprindeau terenuri multifuncționale (de tenis, volei, baschet și fotbal), vestiare, grupuri sanitare, dușuri și cabinete medicale.

Ele au fost preluate și finalizare de primăriile de sector, în mandatul actualului primar general.

Ai o întrebare sau sugestie?

Fiecare sugestie va contribui la orașul dorit de tine. 

Voi răspunde la toate întrebările deoarece dialogul este esențial într-un oraș.

Intrebare