section-f140ab4

ÎN URMĂTORUL MANDAT

section-546d38b

Spitalul Metropolitan 

Le-am promis bucureștenilor și nu numai, că vom avea în Capitală primul spital inteligent din România, care va putea concura cu cele mai moderne unități medicale din lume.

Mă țin de cuvânt!

Am pornit de la zero cu acest proiect, iar acum putem pune deja piatra de temelie. În doi ani, am găsit locația necesară, am găsit o echipă cu experiență care a făcut proiectul și am pus la punct toată documentația. 

După finalizarea studiului de fezabilitate, eliberarea terenului și semnarea contractului pentru proiectare și execuție cu două dintre companiile municipale, la începutul lunii iulie 2020 au fost demarate lucrările la fundație. Clădirea spitalului va fi gata în 3 ani, potrivit contractului semnat cu asocierea Compania Municipală Consolidări S.A. și Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A.

Spitalul Metropolitan va asigura pentru toți pacienții servicii medicale la standarde de excelență. Această unitate medicală va avea 3 corpuri de clădire, un turn cu 7 etaje dotat cu heliport, un Compartiment de Primiri Urgențe, spații de cazare pentru rudele pacienților și cabinete medicale.

Spitalul va asigura servicii în următoarele specialități medicale: obstetrică-ginecologie, cardiologie, chirurgie cardiovasculară, chirurgia capului și a gâtului, chirurgie toracică, chirurgie generală, neurochirurgie, neurologie, pneumologie, gastroenterologie, hematologie, urologie, medicină internă sau recuperare-reabilitare.

Complexul va beneficia de un sistem IT care va înlocui sau asista în anumite situații resursa umană și va ușura munca personalului.

Pentru cadrele medicale și copiii acestora, vom construi o clădire pentru creşă și grădiniţă.

Doar clădirea spitalului, cu tot cu dotări, va costa 400 de milioane de euro.

 

Sala multifuncțională – Arena Polivalentă 

Construim cea mai mare sală de acest gen din România, cu o capacitate de 20.000 de locuri. Un spaţiu ultramodern, la standarde europene, destinat atât evenimentelor culturale cât şi celor sportive.

Arena Polivalentă va fi construită în Complexul „Lia Manoliu”, lângă Arena Națională, și va completa astfel asamblul sportiv din zonă. 

Studiul de fezabilitate este finalizat și se lucrează deja la proiectul tehnic. 

Noua construcție va avea o aproape 20.000 locuri și va asigura desfășurarea activităților pentru 11 federații sportive, de la handbal și baschet, până la judo și scrimă.

Arena Polivalentă va avea și 108 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 săli de conferințe, centru de presă, o parcare subterană pentru 300 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate alte 100 de mașini sau care de reportaj.

Arena va costa aproape 138 de milioane de euro, cu toate dotările necesare.  

Orașul nostru va fi, astfel, reprezentat în calendarul manifestărilor sportive sau a concertelor și turneelor artistice.

 

Pasaj Andronache

Șoseaua Andronache este alternativa pe care șoferii o aleg pentru a ieși în Centura Capitalei. De asemenea, e o legătură importantă cu județul Ilfov. 

Trecea liniei de cale ferată îngreunează situația, iar de multe ori șoferii pierd zeci de minute în trafic.

Proiectul presupune amenajarea unui pasaj, cu două benzi pentru fiecare sens de circulaţie, trotuare, iluminat public modern.

Până acum au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi se lucrează la caietul de sarcini pentru a se putea demara procedurile de licitaţie.

De asemenea, am făcut solicitare la Guvern pentru transferul terenului necesar obiectivului, în județul Ilfov. 

Urmează achiziția serviciilor de proiectare și a lucrărilor de execuție. Investiția se ridică la peste 42 de milioane de euro

 

Pasaj Petricani

Imaginile cu zecile de mașini stând în coloană la bariera de pe Șoseaua Petricani sunt, din păcate, prea dese. Știm cu toții cât de greu e să treci din București în Ilfov, când bariera se strică. 

Avem soluția pentru a scăpa de aceste probleme. Am gândit un pasaj pe sub linia de cale ferată, în continuarea Șoselei Petricani. Astfel, vom decongestiona o zonă în plină dezvoltare. 

Specialiștii noștri lucrează deja la studiul de fezabilitate. Urmează realizarea proiectului tehnic și începerea lucrărilor. 

 

Sală de Concerte

Îmi doresc ca şi Bucureştiul să beneficieze, ca toate Capitalele europene, de o sală de concerte ultramodernă, cu o acustică pe măsură, care să poată găzdui spectacole susţinute de mari artişti ai lumii.

section-a830185

Proiectele de infrastructură
ale PMB 2020-2024