Ce vrei să schimb în București?

Împreună putem schimba Bucureștiul în orașul dorit de tine. Spune-mi părerea ta.

București trainic

Bucureștiul trebuie să fie un oraș modern, în ton cu vremurile. Dar nici să-și uite istoria, poveștile din alte timpuri pe care fiecare casă veche din Capitală le adăpostește.

A fost convingerea care mi-a ghidat primul mandat, când am găsit un București în care, timp de 28 de ani, fuseseră consolidate doar 20 de clădiri. 

Ce am făcut eu?

În doar 2 ani am început efectiv lucrările de consolidare pentru tot atâtea imobile, dintre care 10 au fost finalizate, celelalte fiind lăsate în stadii avansate.

De asemenea, în mandatul meu, în premieră, peste 220 de clădiri au fost incluse în programul de reducere a riscului seismic și se aflau, în 2020, în diferite etape preliminare ale procesului, expertizare, proiectare, punere în siguranță, autorizare.

În cei 4 ani ai mandatului meu, s-au făcut expertize tehnice pentru 1 milion de metri pătrați, din fonduri publice și private. S-au deblocat și lucrări începute în urmă cu aproape 10 ani, abandonate de constructori!

Din dorința de a aduce la lumină bijuterii arhitectonice ale Capitalei, pe nedrept lăsate în paragină, am luat măsuri pentru exproprierea a 25 de imobile monument-istoric, concomitent cu lansarea unui ambițios program de refacere a fațadelor clădirilor din centrul Capitalei. În mai puțin de un an, au fost recondiționate fațadele a 14 imobile, unele dintre ele monument-istoric.

Ai o întrebare sau sugestie?

Fiecare sugestie va contribui la orașul dorit de tine. 

Voi răspunde la toate întrebările deoarece dialogul este esențial într-un oraș.

Intrebare